Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 17:18 - Трябва ли да постим
Автор: ekzoter Категория: Други   
Прочетен: 1845 Коментари: 4 Гласове:
2



Трябва ли да постим?
Най-точният отговор на този въпрос е дал Исус Христос в евангелието на Тома, неговият брат близнак и поради това ние нямаме право да се съмняваме. Неговите ученици го запитаха: "Искаш ли да постим? Как да се молим? Да даваме ли милостиня? Каква храна да ядем?" Исус им каза: 
Ако постите ще си навлечете грях
Ако се молите ще бъдете осъдени
Ако давате милостиня, духа си ще увредите.... 
(защото), като отидете в друга земя и тръгнете из селата, то ако ви приемат хората яжте което ви гостят (т.е. не постете) и лекувайте там болните (т.е. не се молете), защото не онова което влиза в устата осквернява човека. Онова що излиза из вашата уста (т.е молитва, съд, лъжа) то ви осквернява.
От друга страна постенето е грях понеже тогава се ядат зеленчуци т.е. произведенията на земята. А от библията знаем, че Господ не хареса приношението на Каин от земята, понеже Господ беше прокълнал земята и нейните произведения. Значи постенето е връщане към греха на Каин и неподчинение на Господ, натрапвано от "отците" на църквата.
Исус каза:"Не дойдох да променя закона, но да изпълня закона." 
Един от законите на Йехова е и закона за постенето описан в книгата на пророк Исая 58;5. "Такъв ли е поста който аз избрах - ден в който човек да смирява душата си? Да навежда главата си като ситник и да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден Господу? Постът който избрах не е ли този: "Да развръзваш връзките на злото, да отвързваш стяганията на ярема и да оставяш свободни насилваните, и да съкрушаваш всеки хомот. Не е ли да разделяш хляба си на гладния и да въвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш и да не криеш себе си от своята си плът? Тогаз твоята светлина ще изгрее като зората и здравето ти скоро ще покълне, и правдата ти ще предиде пред тебе, и славата господня ще ти е задна стража.
Евангелие от назореите 2 - виж, майката на учителя и неговите братя му говорят: "Йоан кръстител кръщава за опрощение на греховете. Нека отидем при него да ни кръсти." Но той им отвърна: "Какъв грях съм сторил, че да бързам да ме кръщава? Или  може би това което казвам е невежество?"
От този отговор на Исус става яснао, че човек трябва да се моли и кръщава само тогава когато е сторил някакъв грях, а не в определено от църквата време. В противен случай обвиняваме Исус в невежество!


Тагове:   молитва,   исус,   йехова,   постене,


Гласувай:
2



Следващ постинг

1. zaw12929 - Трябва, ако сме вярващи, но не сме ...
15.04.2014 23:44
Трябва,ако сме вярващи,но не сме деца, старци или хронично болни- тогава е опасно за здтавето
Нека са весели предстоящите почивни дни и успешни начинанията ви!
цитирай
2. ekzoter - Трябва, ако сме вярващи, но не сме ...
16.04.2014 07:58
zaw12929 написа:
Трябва,ако сме вярващи,но не сме деца, старци или хронично болни- тогава е опасно за здравето
Нека са весели предстоящите почивни дни и успешни начинанията ви!

Здравейте! Благодаря за пожеланията, но оставам твърдо зад думите си. Празниците наложени от църквата нямат нищо общо с учението на Исус Христос. Да лишиш себе си и да помогнеш на ближният си - това е постене. Казано е от Исус - обичай ближния си като себе си.
цитирай
3. kostadin - Здравейте! Благодаря за пожела...
16.04.2014 09:34
Здравейте! Благодаря за пожеланията, но оставам твърдо зад думите си. Празниците наложени от църквата нямат нищо общо с учението на Исус Христос. Да лишиш себе си и да помогнеш на ближният си - това е постене. Казано е от Исус - обичай ближния си като себе си.
цитирай

Религиите са накарали хората да заглушат незаглушимото в душите им-религиозното чувство
цитирай
4. ekzoter - не е точно така
02.01.2016 20:38
когато Господ Бог създаде човека той му каза:"Работи и пази раят." Няма заповед за църкви и молитви. Сатаната ги измисли тези противочовешки и противобожи заповеди. С каква цел? Една единствена. Чрез вярата в него да му станеш роб и тук и там на онзи свят.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ekzoter
Категория: Други
Прочетен: 81995
Постинги: 21
Коментари: 29
Гласове: 100
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930