Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 11:10 - Разликата между Бог и Господ Бог
Автор: ekzoter Категория: Други   
Прочетен: 4049 Коментари: 0 Гласове:
-1В Библията в глава първа на битие са представени делата на Бог с Дух Божи, а в глава 2 – делата на Господ Бог. И сега въпросът е тези създатели едно и също лице ли са или не.

Как да ги разграничим? Ще използвам съвета на Исус Христос в евангелие от Матея 7;16. Исус Христос каза: „От плодовете им ще ги познаете.”

Ето едно от делата (плодовете) на Бог с Дух Божи след като направиха човека по образа си и му казаха: ”Ето, давам ви всяка трева що дава семе, която е по лицето на всичката земя, и всяко дърво което има в себе си плод на дърво което дава семе: те ще ви бъдат за ядене. И на всичките животни на земята, и на всичките птици на небето, и на всеки гад който пълзи по земята и има в себе се дихание на живот дадох всяка зелена трева за храна; и стана така.” Б 1;29,30

Тази храна беше създадена в третия божи ден, тоест много преди да бъдат създадени животните, птиците, змиите и Човека. И рече Бог: Да прорасти земята зелена трева, трева която да дава семе, и дърво плодоносно което да ражда плод по вида си, на който семето да е в него на земята; и стана така. И произрасти земята зелена трева, трева която да дава семе, по вида си, и дърво което да ражда плод на който семето е в него по вида му; и видя Бог че беше добро. (Б 1;11,12)

Извода който можем да си направим е, че човека, животните, птиците и змиите са създадени вегетарианци!

А сега нека да видим какво направи Господ Бог, който се появява от нищото в глава втора на книгата битие. Появяването му е след като Бог е свършил всичко и няма намерение да прави каквото и да е друго.

Сега преминаваме към глава втора и към най-голямата измама на онези които нарекоха себе си евреи. Измамата се състои в това, че те представиха човека змия като Господ Бог. Не че Господ Бог не съществува, но те го подмениха с делата на Човека Змия и така го злепоставиха и измамиха цялата вселена от тогава и до днес. Този човек змия е демиургът (неистинският владетел) Ялдабаот. И така накратко и разбъркано евреите са описали делата на истинския Господ Бог. А те са:

Ст 4. Това е битието на Небето и на Земята когато се те създадоха, в който ден направи Господ Бог:

1.      Земя (Душа )

2.      Небе (Дух )

3.      Създаване на човек по образ и подобие – Б2;15

4.      Флора и фауна - рай

5.      И взе Господ Бог Човека и насели го в Рай Едемски, за да го работи и да го пази.

 

Но не само това. Той му каза (подобно на Бог от Б 1) какво да прави и какво да не прави.

16. И заповяда Господ Бог на Човека и рече: “От всяко дърво на Рая свободно да ядеш;

17. А от дървото на познаване на добро и на зло, да не ядеш от него, защото в който ден ядеш от него непременно ще умреш”.

Както виждаме Господ Бог не му дава за владение земята, а само да я работи и пази. Това е истинският човек по подобие Божи който ще бъде принесен в жертва от Човека Змия нарекъл себе си Господ Бог.

А сега вече можем да преминем към създаденото и унищоженото от фалшивия господ бог. Отсега нататък ще го пиша с малки букви за да го различавам от истинския.

Б 2;7 - И създаде господ бог човека от пръст от земята....

Значи този човек не е по образа на Господ Бог, а по образа на човека змия нарекъл себе си господ бог. Лично на мен по скоро ми прилича на робот. Не е благословен да се плоди и множи както човека по образа на Бога (Твореца, Създателя).

2;9 - И господ бог (Ялдабаот) произрасти от земята всяко дърво красиво на глед и добро за ядене....

Тук както се вижда не земята ражда, а господ бог (Ялдабаот) сам произвежда (откъде ли е взел семето?) от земята дърво за ядене.

А това дърво дали ражда плодове или означава нещо друго? Да, това е нещо друго и съм го разгледал в друга тема.

2;19 - И създаде господ бог (Ялдабаот) от земята всичките полски животни и всичките небесни птици ...  интересно какво ли е създал след като те вече са създадени.

Тук пък липсват морските и речните животни. Защо ли?

Освен това няма никаква благословия от господ бог за каквото и да е. Чак след потопа господ бог (Ялдабаот) благославя Ной и синовете му, но жените им – не благославя.

9;1 - И благослови бог Ноя и синовете му, и рече им: Плодете се и множете се, и напълнете земята.

Но има нещо друго много по важно в „благословията”.

9;2 -  И страх и трепет от вас ще бъде над всичките животни на земята, и над всичките небесни птици: те, с всичко което пълзи по земята, и с всичките морски риби, в ръцете ви са предадени.

Кое е важното тук? За да разберем кое е важното трябва да си зададем въпроса кое е това същество от което се страхуват животните и птиците? Това същество не е ли  Змията? Да! Змията е! Значи Ной и синовете му са семе на Човека Змия (Б3;1) т.е. рептилоиди както ги наричаме и до днес. От този род произлизат евреите.

Следващото важно нещо е ужасно. А то е заповедта да се доведе до пълно владение и унищожение на „морските риби.” Сложил съм ги в кавички защото това не са риби, а онези хора които наричаме Амфибии. За тяхното съществуване има достатъчно доказателства разчетени в шумерските глинени плочки и в китайската митология.

В книгата на Робърт Темпъл „Загадката на Сириус  на стр 314 има снимка на двамата основатели на китайската цивилизация – амфибиите Фукси и Чан Чжин.

А сега да видим какво господ бог (Ялдабаот) даде за храна на хората (рептилоидите) след потопа.

9;3 - Всичко което се движи и живее ще ви бъде за храна: дадох ви всичко, както зелената трева (която Бог даде за храна. Това е добавено от мен).

Ето го и месоядния човек Ное и целият му рептилоиден род до ден днешен. Но има и нещо интересно. Господ бог (Ялдабаот) в последния момент се сеща, че първосъздателя на човека му е дал за храна зелена трева преди да бъде разчленен на мъж и жена и скромно добавя:”Както и зелената трева.”  

И накрая да обобщим резултата от изследването.

1.      Бог с Дух Божи са Творец и Създател в тъмнината, родила светлината и създали Човек по Образа си. Те са невидими и никога не стават видими.

2.      Светлината произлязла от тъмнината е Господ Бог създал Човек по образа си (Б2;15) т.е. този човек е подобие на Човека по образа Божи така както Господ Бог е подобие на Бог с Дух Божи.

3.      Демиургът Ялдабаот, Човека Змия, нарекъл себе си господ бог, създал човек робот от земята известен като Йехова (евреите лъжат, че това е техния бог), разчленил Човека по подобието Божи на мъж и жена, враг на всички хора които не са от неговия клон  е известен днес на целият свят като Аллах – бога на евреите и на мюсюлманите. Наследниците на Авраам – Исмаил и Исаак.Тагове:   Бог,   змия,   Господ,   човек,   евреи,   Аллах,   демиург,


Гласувай:
0
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubovakoniamash - Понякога се случва......
04.11.2014 10:49
Понякога се случва по-грамотните от вас и особено онези, които повече време са живели в града и са слушали приказките на разни многознайковци, като се върнат у дома да започнат да се правят на учители; като съберат около себе си по-прости хора, те започват да им четат от Свещеното Писание и да тълкуват както им дойде на ума, с пълната увереност, че вършат добро дело.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ekzoter
Категория: Други
Прочетен: 38525
Постинги: 16
Коментари: 25
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031