Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2015 12:10 - Постенето е грях
Автор: ekzoter Категория: Други   
Прочетен: 1302 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.05.2023 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Най-точният отговор на този въпрос е дал Исус Христос в евангелието на Тома, неговият брат близнак и поради това ние нямаме право да се съмняваме. Неговите ученици го запитаха: "Искаш ли да постим? Как да се молим? Да даваме ли милостиня? Каква храна да ядем?" Исус им каза: 
Ако постите ще си навлечете грях
Ако се молите ще бъдете осъдени
Ако давате милостиня, духа си ще увредите.... 

(защото), като отидете в друга земя и тръгнете из селата, то ако ви приемат хората яжте което ви гостят (т.е. не постете) и лекувайте там болните (т.е. не се молете), защото не онова което влиза в устата осквернява човека. Онова що излиза из вашата уста (т.е молитва, съд, лъжа) то ви осквернява.
Какво не ми харесва в този съвет на Исус? Не ми харесва това, че в него има явно противоречие с казаното от Господ Бог в Б1;29 - вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна. 
Замисляйки се за противоречието в тази заповед, стигнах до извода, че в света съществува и друг Господ Бог. За да ги различавам, аз съм прибавал цифрата 1 за Господ Бог от Б1-31. А за Господ Бог, създал човек от пръст от земята - цифрата 2. Така вече всичко е ясно. Със същата номерация съм отбелязъл и създадените от тях Адам и Ева. 
От ГБ1 произлизат Адам1, Ева1 и синът им Каин вегетарианец. От ГБ2 произлизат Адам2, Ева2 и синът им Авел, месояден.
Сега вече е ясно защо ГБ2 не хареса приношението на Каин (плодовете на земята), а хареса кървавото жертво приношение на сина си Авел. 
.От друга страна постенето е грях за католиците понеже тогава се ядат зеленчуци т.е. произведенията на земята. А от библията знаем, че Господ2 не хареса приношението на Каин от земята, понеже Господ беше прокълнал земята и нейните произведения.
Исус каза:"Не дойдох да променя закона, но да изпълня закона." 
Един от законите на Йехова е и закона за постенето описан в книгата на пророк Исая 58;5. "Такъв ли е поста който аз избрах - ден в който човек да смирява душата си? Да навежда главата си като ситник и да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден Господу?
Постът който избрах не е ли този:
"Да развръзваш връзките на злото, да отвързваш стяганията на ярема и да оставяш свободни насилваните, и да съкрушаваш всеки хомот.
Не е ли да разделяш хляба си на гладния и да въвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш и да не криеш себе си от своята си плът? Тогаз твоята светлина ще изгрее като зората и здравето ти скоро ще покълне, и правдата ти ще предиде пред тебе, и славата господня ще ти е задна стража.
Евангелие от назореите 2 - виж, майката на учителя и неговите братя му говорят:
 "Йоан кръстител кръщава за опрощение на греховете. Нека отидем при него да ни кръсти."
Но той (Исус) им отвърна: "Какъв грях съм сторил, че да бързам да ме кръщава (да постя?) Или  може би това което казвам е невежество?"
От този отговор на Исус става яснао, че човек трябва да се моли и кръщава (да пости) само тогава когато е сторил някакъв грях, а не в определено от църквата време. В противен случай обвиняваме Исус в невежество!



Тагове:   грях,   исус,   йехова,   пости,   исая,


Гласувай:
1



1. django - Защо не давате конкретни цитати от ...
16.12.2015 12:50
Защо не давате конкретни цитати от Библията в подкрепа на вашит естранни твърдения. А разбирате поне малко от човешка физиология ще знаете, че Бог е съдзал човекът за да се храни основно с растителна храна.
цитирай
2. ekzoter - защо не давате
16.12.2015 16:42
Щом евангелието на апостол Тома и пророка Исая не са ви достатъчни ще цитирам Матей 11;19 - дойде човешкият син който ЯДЕ и ПИЕ и казват:Ето човек лаком и винопиец. Щом Исус яде и пие защо ние трябва да постим.
Това което е записано в Б1;29,30 не се отнася за нас. Ние сме от пръст (Б2;7) и за нас важи онова което Йехова даде на хората след потопа тоест на нас. Б9;3 - всичко ЖИВО що се движи ще ви бъде за храна. Давам ви всичко както и зелената трева. Е, какъв е извода? Първо, че ние не сме по образа Божи. Второ - месото е дадено за храна. Трето - зелената трева дали е плод и зеленчук? Ако твърдим, че зелена трева е плод и зеленчук, то тогава което не е зелено не е за ядене. Нали така.
цитирай
3. shtaparov - Дали Христос е казал наистина това- ...
12.02.2016 16:30
Дали Христос е казал наистина това- ние трябва да питаме поповете: те знаят и именно те ще ни кажат дали да се пости или да не се. Комунистите всеки случай няма да ни го кажат: напротив,те първи ще го отрекат. А комунистите както знаем са сатанински изчадия,които Адът с нетърпение очаква.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ekzoter
Категория: Други
Прочетен: 81795
Постинги: 21
Коментари: 29
Гласове: 100
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930