Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 09:40 - Бичуването на Исус
Автор: ekzoter Категория: Други   
Прочетен: 1928 Коментари: 2 Гласове:
5



Във филма „Исус Христос супер стар” показаха бичуването му с 39 удара. Чудех се защо точно 39. Същото число намерих и във ІІ коринтяни 11;24 – пет пъти юдеите ми удариха по четиридесет удара без един – оплаква се Павел. Това обвинение към Павел е същото както към Исус.

След това започнах да търся причината за това число защото смятах, че не е случайно. И най-накрая разбрах, че това е присъдата на юдеите. Понеже те го обвиняват във всички грехове против Йехова. В нарушение на законите в Тората (Стария завет) и в божественият му произход. За това наказание сам Исус дава обяснение на двамата пътници след възкресението си.

Лк 24;25-27 - И той им рече: О, безумни и късни на сърце да вервате все що е речено от пророците! Не требваше ли това да пострада Христос и да влезе в славата си? И като начна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за него във всичките писания.

Ето, това е. От Битие до пророк Малахия броят на книгите е точно 39!!!

Юдеите го обвиняват в грях понеже прави себе си равен на Бога (глава първа от Битие и първият удар с бич) и в неизпълнение на заповедите на Йехова.

Мк 2;23 - И в една събота когато минуваше през сеидбите, наченаха учениците му да късат класовете като вървеха в пътя. И Фарисеите му казваха: Виж, що правят в събота, което не е простено?... И казваше им: Съботата е станала за человека, а не человек за съботата; така щото Син человечески е Господар и на съботата.

Тук Исус отрича власта на Йехова над съботата и прави себе си Бог.

Исус получава и 17 удара с бич – по един за всеки пророк защото юдеите изпълниха заповедта на Мойсей.

Второзаконие – 18;18-21. Аз ще им въздигна отсред братята им пророк като тебе, и ще туря думите си в устата му; и ще им говори всичко каквото му аз заповядвам. И който не послуша думите ми които той ще говори в мое име, аз ще искам ответ от него. Но пророк който дръзне и говори в мое име дума която аз не му съм заповядал да говори, или който говори в името на други богове, този пророк да се умъртви.

А Исус проповядваше в името на Отца си, като отричаше Отец му да е Йехова. „Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог” (Йоан 20;17).

В книгата Изход (20;18,19) имаме свидетелството на Мойсей, че евреите са видели славата на Йехова на Синайската планина и че са чули гласът му.

“И всички хора гледаха гърмежите, светкавиците, гласът на тръбата и димящата планина; и като видяха, хората се оттеглиха и застанаха надалеч и рекоха на Мойсей: Ти говори на нас и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори за да не умрем.” 

Но за всеобща изненада, Исус Христос, когато го попитаха кой е неговият баща отговори:

Нито мене знаете нито отца ми. Ако бихте знаяли мене, щяхте да знаете и отца ми. Нито гласът сте му чули, нито лицето му сте видели”. (Йоан.8;19.9;37).

Ето, тук Исус, съвсем откровено твърди пред юдеите, че не е син на Йехова. Следователно той проповядва в името на друг Бог.

На друго място Исус нарича Бога на юдеите дявол и сатана и лъжец. За тези думи също беше бичуван. Йоан 8;41 – 44. Вие правите делата бащини си. А те му рекоха: Ние не сме родени от блуд: едного Отца имаме, Бога. Рече им Исус: Ако беше ви Бог Отец, то вие любили бихте мене, защото аз от Бога излезох и дойдох; понеже не съм дошел от самосебе си, но той ме проводи. Вие сте от баща дявола, и похотите бащини си искате да правите. Той беше от край человекоубийца, и не устоя в истината; защото истина в него нема. Когато говори лъжата, от своите си говори, защото е лъжец и на лъжата баща.

И така бичуването на Исус с 39 удара с бич е обвинение в грях и смъртната му присъда издадена от юдеите, а не от Пилат.  



Тагове:   Мойсей,   удар,   бич,   юдеи,   исус,   Павел,


Гласувай:
5



1. gmihov - Истината!
13.10.2015 08:38
Да се разбере истината/ обща и частична, голяма и малка/ ,нужно е да да с проумее и разбере същността на Вечността, като Бог и Природа, от която и в която всичко произтича и тя във всичко се намира, като част от нея.
Докато това не се проумее и разбере, човечеството редом с истините и в заблуди ще живее.За рай ще мечтае, ад ще твори и човек, човек ще убива , имане и власт над хората ,себеподобните да придобива,от еднодневка преходна, вечност да придобива, без заблуда и глупост и човешка да осъзнава.Без да осъзнава и проумява, че както от себе ,в себе си същността на Вечността го изгражда, така и го разгражда, като част от себе си. и от където в битието идва, там отива,да се слее със същността на Вечността и като част от нея , отново да участва в изграждане и разграждане на нови индивидуални, преходни живота, живота, във вечната верига на живота.
цитирай
2. lightbody777 - Йеова не е Отец!!!
27.05.2023 16:12
Много добре изведено и показано. Макар че има и някои косвени улики, напр. реакцията на Исус, когато учениците искаха да извика огън от небето да пояде някакви хора, които не ги приеха... Ако Йеова беше Отец, Исус би направил "каквото е видял от Отца Си"... Но Той каза - не знаете на какъв дух сте...

Благодаря, че осветявате нещата под този ъгъл. Има нужда...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ekzoter
Категория: Други
Прочетен: 81656
Постинги: 21
Коментари: 29
Гласове: 100
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031